Manželský pár vydieral iný manželský pár. Kradol elektrickú energiu. Vlámali sa do materskej škôlky

30.10.2009 Celý región

Manželský pár vydieral iný manželský pár: Prešovský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre zločin vydierania 39 ročnému mužovi z Jarovníc a jeho 38 ročnej manželke.
Obvinení manželia 19.10.2009 v jednom z rodinných domov v Jarovniciach požadovali od 30 ročného muža a jeho manželky vyplatenie ďalšej splátky za požičanú pôžičku vo výške 330. - €. Z obavy o svoj život a zdravie im muž dal 50. - € s tým, že viacej peňazí im už nedá nakoľko pôžičku už majú vyplatenú. Obaja sa im začali vyhrážať ujmou na zdraví a požadovať ďalšie peniaze, pričom neostalo len pri tom. Majiteľ domu dostal od obvineného štyri údery päsťami do hlavy. Následne nato napadnutý majiteľ domu obvinených manželov vyzval, aby z jeho domu odišli preč, čo aj urobili. Zranenie napadnutého muža si lekárske vyšetrenie nevyžadovalo. Z obvineného manželského páru je muž zadržaný a umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby a žena je stíhaná na slobode.

Kradol elektrickú energiu:
Z prečinu krádeže obvinili včera policajti z Medzilaboriec 57 ročného muža z Medzilaboriec.
V období od 24.6.2009 do 26.8.2009 uskutočňoval obvinený neoprávnený odber elektriny. V elektrickom rozvádzači umiestnenom na prízemí chodby bytovky vykonal neoprávnený zásah do rozvodu elektrickej energie, kde z krytu svorkovnice elektromera, ktorý bol 24.6.2009 odpojený, odstránil prevádzkovú plombu a neoprávnene svojvoľne zapojil elektromer a vykonával neoprávnený odber elektrickej energie. Spôsobená škoda je vyčíslená na 298,64. - €. Obvinený je stíhaný na slobode.

Vlámali sa do materskej škôlky:
Na polícií v Humennom oznámila včera ráno riaditeľka jednej z humenských škôlok vlámanie do škôlky.
V noci zo stredy na štvrtok zatiaľ neznámy páchateľ vypáčil kovové mreže na pivničnom okienku, vytlačil plech uvedeného okienka a vošiel dnu. Vo vnútri škôlky povylamoval päť dverí a z miestnosti riaditeľky ukradol počítačovú zostavu a z jednej triedy mobil telefón. Škoda spôsobená krádežou a poškodením je vyčíslená na 1 630. - €. Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin poškodzovania cudzej veci.
 

Vyberte región